Yrityksen vuosijuhlia moneen makuun

Julkaistu

Monien yritysten vuosittaisiin tapahtumiin kuuluvat vuosijuhlat. Yrityksen vuosijuhlia voi järjestää moneen eri tyyliin ja tarkoituksin. Joskus juhlat saattavat olla täysin henkilöstön iloksi tehdyt, toisinaan tarkoitettu enemmän yhteistyökumppaneille tai asiakkaille. Juhlan koot ja teemat voivat vaihdella erittäin paljon, ja joskus oma aika ja taidot eivät riitä juhlien järjestämiseen. Silloin voi ja kannattaa pyytää apua tapahtuma-alan yritykseltä. Seuraavassa käydään läpi millaisia yritysjuhlat voivat teemoiltaan ja ohjelmaltaan olla. Yrityksen vuosijuhlien suunnittelua tarjoaa esimerkiksi Pure & Healthy Finland Oy.

Gaalailta

Tämä on ehkä se perinteisin muoto yrityksen vuosijuhlista. Gaalailloissa pääosaan nousevat tyylikkyys, hyvä juoma ja ruoka sekä upeasti juhlamekkoihin tai pukuun pukeutuminen. Näissä juhlissa vieraat saavat panostaa itseensä ja kerrankin pukeutua näyttävästi. Tässä juhlatyypissä korostuu myös juhlatila ja muut puitteet. Tilan tulisi olla siisti ja kaunis sekä myös tarjoiluilta ja henkilökunnalta odotetaan laadukkuutta. Juomatarjoiltavat voivat olla kuohuvasta cocktaileihin ja ruokapuoli illallisesta seisaaltaan syötäviin cocktail-paloihin. Gaalatilaisuudessa ohjelmalta ei ehkä odoteta niin paljoa, ellei sitä erikseen korosteta, mutta muiden puitteiden suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa nähdä vaivaa ja aikaa.

Teemajuhlat

Teemajuhlat taas pohjautuvat pitkälti koristeluun ja vieraiden omaan pukeutumiseen. Myös ohjelmalla voidaan tukea teemaa. Teemoja valittaessa vain mielikuvitus on rajana, mutta toki kannattaa pitää mielessä että teema on sellainen mihin kaikkien olisi helppo osallistua. Jos sinulla on mielessä hyvä teema, kannattaa siis ensin lähteä miettimään miten saat sen tuotua juhliin koristelun, tarjoilun ja ohjelman muodossa. Joskus tämä voi olla vaikeaa, varsinkin jos ei ole ennen järjestänyt teemajuhlia. Tällöin kannattaa kysyä neuvontaa alan ammattilaiselta.

Ohjelman täyteinen juhla

Vuosijuhlat voivat keksittyä täysin myös ohjelmaan. Yritys voi varata esimerkiksi kokonaisen seikkailupuiston käyttöönsä yhdeksi päiväksi ja tehdä juhlasta täysin toiminnallisen. Tällöin tapahtuman voi myös erittäin helposti muuttaa koko perheen juhlaksi, jossa perheen pienimmillekin on tekemistä. Juhlaan voi myös liittää perinteisiä juhlaosioita kuten alkumaljat ja tarjoilua puiston ravintolaan.

Konsertti

Yrityksen juhla voi olla myös konsertti. Tällöin juhlatilaksi voi varata konserttisalin, teatterin tai esiintymistilaksi sopivan ravintolan tai yökerhon. Tällöin huomio on täysin ohjelmassa ja mutta juhlan yhteyteen voi liittää myös tarjoiltavaa ennen itse konserttia, väliajoille ja konsertin jälkeen. Juhlapuhekin voidaan näyttävästi pitää ennen esityksen alkamista.


jaa